Beige crepi
Wil je je gevel renoveren en hou je van een landelijke, klassieke stijl? Dan is een beige crepi ongetwijfeld op jouw maat gesneden. Net als tinten als taupe en terracotta ademt een crepi in het beige een zuiderse, warme sfeer die andere crepi kleuren niet kunnen evenaren. In dit artikel ontdek je de voordelen van beige crepi, uit welke uitvoeringen je kan kiezen en hoeveel zo’n sierpleister gemiddeld kost!
Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen van beige crepi
Gemiddelde kostprijs beige crepi
Crepi in beige schilderen of vernieuwen?
Alternatieve crepi kleuren naast beige
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes
Waarom is beige crepi een goed idee?
Door de juiste pigmenten aan de crepi toe te voegen, creëert een gevelwerker jouw gedroomde crepi kleur. Vrees je dat je op een witte crepi te snel vuil en groene aanslag zal zien? En vind je zwarte crepi net wat te strak en te modern? Dan is crepi in het beige zeker een optie om te overwegen. Dankzij een gevelpleister in deze warme tint geniet je van…
- Warme, landelijke uitstraling: heb je een eerder landelijke woning? Dan zijn witte en zwarte gevelpleisters doorgaans niet in harmonie met die bouwstijl. Die warmere, klassiekere uitstraling bereik je wel met tinten als taupe, terracotta en dus ook beige.
- Ideaal in combinatie met gevelisolatie: naast een puur esthetische keuze heeft beige ook een aantal functionele voordelen. Zo is deze tint perfect om te combineren met buitengevelisolatie. Beige absorbeert de warmte van de zon namelijk minder dan donkere crepi kleuren, waardoor je woning langer koel blijft in de zomer.
- Vuil minder snel zichtbaar: witte crepi is een populaire keuze, maar zonder een tijdig onderhoud zie je na verloop van tijd meestal algen, groene aanslag en ander vuil. Bij een kleur als beige is die vervuiling minder snel zichtbaar. Zo moet je minder regelmatig je gevelpleister reinigen, verven, …
- Vele uitvoeringen: net als andere crepi kleuren kan je ook een sierpleister in het beige verkrijgen in tal van varianten. Naast de exacte beigetint kies je ook uit meerdere structuren en afwerkingen.
- Waterafstotend en dampopen: met een beige crepi is je gevel optimaal beschermd tegen vocht. Zo’n gevelpleister is namelijk waterafstotend, waardoor doorslaand vocht geen kans krijgt. Na een regenachtige dag droogt je gevel ook snel en mooi uit door het ademende karakter van de bepleistering. Vocht kan dus vlot ontsnappen en zo ben je zeker van een optimale vochthuishouding in je muren.
Interesse in een beige crepi voor jouw woning? Laat je dan zeker eerst grondig adviseren door een gespecialiseerde gevelwerker actief in je buurt. Samen bepalen jullie de perfecte tint voor jouw gevel. Ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat!
Mogelijke uitvoeringen van beige crepi
Er bestaat niet zoiets als dé beige crepi. Neem je er een crepi kleurenkaart bij? Dan zal je zien dat er verschillende beigetinten bestaan. Daarbovenop zijn er ook nog meerdere structuren en afwerkingen mogelijk. Een woordje uitleg!
1. Beigetinten
Er bestaat een breed scala aan mogelijke beigetinten. Ga je voor een blekere tint die eerder naar gebroken wit neigt? Of hou je eerder van een nog warmere beigekleur met een zuiders accent? Voor een landelijke woning kan je met beige dus verschillende kanten uit. Om een goed beeld te krijgen van alle beigetinten vraag je best meer info aan een gespecialiseerde gevelwerker.
2. Structuren
Is de exacte kleur van je sierpleister bepaald? Bespreek met je gevelwerker dan zeker ook je gewenste structuur. Ga je voor een gladdere, elegante uitvoering van je crepi muren? Of kies je voor een grotere en grovere korrel met een ruwere oppervlaktestructuur als resultaat? Die keuze bepaalt ook in grote mate het uiteindelijke uitzicht van je gevel.
3. Afwerkingen
Is je crepi in het beige eenmaal aangebracht? Dan zorgt een vakspecialist met de afwerking voor het uitzicht dat jij in je hoofd hebt. Hou je van een zo egaal mogelijke uitstraling? Dan schuurt hij je gevelpleister bv. nog eens volledig op. Heb je echter liever dat hij nog een bepaald patroon in je crepi aanbrengt met een borstel of krabbord (bij een minerale crepi)? Dan is dat zeker ook mogelijk.
Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere gevelwerkers!
Het is mogelijk dat het aanbod aan beigetinten, structuren, … verschilt van vakspecialist tot vakspecialist. Om een zo breed mogelijke keuzevrijheid te hebben, neem je dus best contact op met meerdere gevelwerkers. Bovendien vergelijk je zo niet alleen hun aanbod, maar ook hun prijzen, uitvoertermijnen, werkwijzen, … Dat is en blijft de beste garantie op een doordachte keuze voor jouw project tegen een correcte prijs.
Vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere specialisten? Geen enkel probleem, dat kan volledig gratis en eenvoudig via onze offerteservice.
Gemiddelde kostprijs beige crepi
De prijs van een beige crepi ligt meestal tussen € 65 – 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze prijs hangt in grote mate af van de gekozen uitvoering en de moeilijkheidsgraad van de werken. Ook je keuze om al dan niet je gevel eerst langs buiten te isoleren heeft een invloed op het uiteindelijke prijskaartje. De richtprijzen voor een crepi in het beige op een rij:
- Prijs beige crepi zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
- Prijs beige crepi met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Een totaalprijs voor jouw gevel in crepi? Vraag dan meerdere voorstellen aan bij gevelwerkers in je buurt. Zo kan je hun eindprijzen naast elkaar leggen voor je project. Ontvang offertes voor beige crepi!
Crepi in beige schilderen of vernieuwen?
Je kan je gevel prachtig vernieuwen met een beige crepi, maar het is ook mogelijk om je huidige gevelpleister in het beige te schilderen. Wat is nu de beste keuze in jouw situatie? Een korte vergelijking!
1. Gevel vernieuwen met beige crepi
Heb je al een crepi gevel of wil je je bakstenen buitenmuren renoveren? Dan is een beige crepi zeker het overwegen waard. Zo’n volledige vernieuwing van je gevel is vooral aangeraden als je huidige gevelbekleding niet langer in goede staat is. Zitten er scheuren en barsten in je gevel? Komen er stukken crepi los of zit er vocht achter de bepleistering? Dan is een volledige vernieuwing meer aangewezen dan een loutere schilderbeurt.
Richtprijs: 65 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!
2. Crepi gevel in beige schilderen
In plaats van je gevel te bepleisteren, kan je je huidige crepi natuurlijk ook laten schilderen in het beige. Die aanpak is vooral aangewezen als je gevelpleister nog stabiel en draagkrachtig genoeg is. Merk je geen structurele schade op? Dan komt een reinigings- en schilderbeurt van je sierpleister uiteraard goedkoper uit. En achteraf ziet je gevel er helemaal als nieuw uit dankzij die fraaie beige tint.
Richtprijs: 20 à 40 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!
Alternatieve crepi kleuren
Beige is een soort gulden middenweg tussen lichte en donkere crepi kleuren. Heb je echter geen landelijke woning? Of is de klassiekere uitstraling van die kleur minder jouw ding? Dan kies je best voor een gevelpleister in een andere tint. De mogelijkheden op een rij:
1. Lichte crepi kleuren
Naast beige kan je ook een nog lichtere tint kiezen voor je crepi muur. Zo kom je witte crepi nog erg vaak tegen in het straatbeeld. Dat is ook geen toeval. Een lichte crepikleur laat zich erg makkelijk combineren met andere tinten en ook met andere materialen als een houten gevelbekleding, aluminium schrijnwerk, … Het is dus een veilige keuze. Het enige nadeel? Je zal sneller algen- roetvorming merken dan bij andere crepi kleuren.
2. Donkere crepi kleuren
Donkere kleuren als een donkergrijze of zwarte crepi verlenen een woning een strak en modern karakter. Bovendien merk je vervuiling veel minder snel op en moet je zo’n gevel dus minder vaak reinigen. Wil je echter ook gevelisolatie aanbrengen? Dan zijn donkere crepi tinten minder aangewezen. Die nemen namelijk de warmte van de zon op, waardoor de isolatie uitzet en de crepi scheurtjes kan beginnen te vertonen.
BELANGRIJK: welke crepi kleur is het meest geschikt?
Met al zijn ervaring kan een gespecialiseerde gevelwerker je gericht adviseren over de meest geschikte kleuren voor jouw gevelpleister. En daar blijft het trouwens niet bij… Zo’n vakbedrijf stelt ook meerdere structuren en afwerkingen voor om jouw gedroomde eindresultaat te bereiken. Kortom, je laat je gevel dus best analyseren door meerdere gevelwerkers in je buurt. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuzes, ook qua kleur.
Advies op maat nodig? Via Solvari kan je gratis en vrijblijvend contact opnemen met meerdere vakbedrijven in je buurt. Het enige wat je moet doen, is het onderstaande offerteformulier invullen: