Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Crepi gevel: realisaties & prijzen

Crepi wordt vaak gekozen als gevelafwerking bij renovaties en nieuwbouwprojecten. Gevelbepleistering beschermt goed tegen vocht. Bovendien kan het gecombineerd worden met een isolatielaag om zo de energiekosten te verlagen. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten crepi, de prijs, de beschikbare kleuren en de isolatiemogelijkheden.

 

De verschillende soorten crepi

Er zijn twee soorten sierpleister waaruit je kunt kiezen: siliconen gebonden crepi en minerale crepi. In het verleden konden gevels alleen met minerale crepi worden bezet omdat er destijds nog geen kunstharsen bestonden. Inmiddels zijn het vooral de siliconen gebonden pleisters die populair zijn omdat dit type pleister snel aangebracht kan worden en flexibele eigenschappen heeft. Welke soort gevelpleister het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van situatie tot situatie.

 

  • Crepi gevel op basis van  siliconen

Siliconenpleister bestaat voor het grootste gedeelte uit kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Door de toevoeging van kunsthars is het product goed bestand tegen slagregens en beschadigingen van buitenaf (stoten, krassen, enz.). Dit type pleister kan perfect gecombineerd worden met gevelisolatie omdat het nagenoeg op iedere ondergrond aangebracht kan worden. Siliconen crepi wordt doorgaans in drie opeenvolgende dunne lagen aangebracht.

Voordelen: licht van gewicht, waterafstotend, vrij hard, enigszins flexibel, snel aan te brengen.

 

  • Crepi gevel op basis van mineralen

Minerale crepi bestaat volledig uit natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Het wordt meestal in één laag van 12-15 mm dik aangebracht. Het krijgt zijn specifieke structuur door een handmatige bewerking van het oppervlak. Met een nagelpalet brengt men een decoratieve structuur in het pleisterwerk aan waardoor deze zijn typerende uitstraling krijgt. Minerale crepi wordt daarom ook wel krabpleister genoemd.

Voordelen: gevel kan goed blijven ademen, authentieke uitstraling, goede bescherming van de gevel.

 

crepi gevel

 

Prijzen voor gevelbepleistering

De prijs is afhankelijk van:

  • Het aantal vierkante meters (hoe hoger het aantal, hoe goedkoper)
  • Het soort crepi (mineraal / kunstpleister)
  • Soort isolatie en dikte ervan
  • De gewenste afwerking en de dikte ervan
  • Moeilijkheidsgraad van het project (type gebouw, aantal schuine zijden, hoeken, enz.)

De prijs van een crepi gevel zonder isolatie bedraagt 40-80 euro per vierkante meter. De prijs van een crepi gevel mét isolatie (15 cm EPS) bedraagt ongeveer 100-140 euro per vierkante meter. Bij de aangesloten vakmannen van Crepi.be kan je terecht voor prijzen op maat van jouw project.  Je kan vrijblijvend informatie en offertes aanvragen via het online offerteformulier. Klik hier voor meer informatie.

 

crepi gevel prijs

 

Crepi gevel met isolatie

Buitengevelisolatie is een van de meest effectieve isolatiemethodes waarmee je flink wat energie kunt besparen. Tevens neemt het wooncomfort zowel in de zomer als in de winter toe, omdat de woning minder gevoelig wordt voor temperatuurschommelingen. Siliconen crepi kan vrij gemakkelijk op isolatieplaten worden aangebracht.

De dikte van de isolatie varieert van 3 tot 15 cm. Hoe dikker de isolatie, des te beter de energieprestatie van de woning. De isolatiepanelen kunnen eenvoudig aan de bestaande gevel worden gelijmd. Aan de zijkanten wordt het isolatiemateriaal netjes afgewerkt met metalen profielen zodat men hier later overheen kan stuken.

 

crepi met isolatie

 

Groot kleurenaanbod

Crepi wordt in de kern gekleurd en je kunt kiezen uit talloze RAL-kleuren. Wist je dat je met behulp van nieuwe technieken zelfs crepi met het uitzicht van metselwerk kan laten plaatsen ? Indien je een lichte kleur kiest, besteed dan ook voldoende aandacht aan alle uitvoeringsdetails van de woning zoals de dakoversteek en de raamdorpels.

Als deze namelijk niet voldoende uitsteken of voorzien zijn van druiplijsten dan kun je al snel vlekken verwachten van regenwater dat langs deze elementen langs de muren gaat druipen. Deze vlekken zijn goed zichtbaar op lichte oppervlakken en met de juiste maatregelen (druiplijsten, opstanden) eenvoudig te voorkomen.

Bij donkere kleuren moet je er rekening mee houden dat sommige kleuren niet toegepast kunnen worden in combinatie met isolatie. Dit heeft te maken met thermische schommelingen die in het pleisterwerk kunnen ontstaan als gevolg van opwarming door de zon. Donkere kleuren absorberen meer warmte dan lichte kleuren.

 

Witte crepi gevel

Van oudsher is wit één van de meest toegepaste kleuren voor de gevel. Wit is esthetisch gezien een veilige keuze omdat het zich goed laat combineren met andere kleuren. Bedenk wel dat je op dit maagdelijk wit nagenoeg alles ziet.

Roetaanslag door uitlaatgassen en groene aanslag door algen en mossen zul je dus snel gaan zien, zeker wanneer je in een stedelijke omgeving woont met veel verkeer of juist in een bosrijke omgeving met veel schaduw. Een gevel die het grootste deel van de dag in de schaduw ligt kan al snel vervuild raken door mos- of algvorming.

Op een spierwitte gevel ga je dat snel zien. Gelukkig zijn er meerdere soorten wit waaruit je kunt kiezen die minder besmettelijk zijn. Voor advies & kostenraming op maat van jouw woning, kan je terecht bij de gespecialiseerde vakmannen van Crepi.be. Klik hier om gratis & vrijblijvend gespecialiseerde info en prijzen te ontvangen van aannemers.

 

witte gevel crepi

 

Gevelplinten

Een crepi gevel moet aan de onderzijde, ter hoogte van het maaiveld, goed beschermd worden tegen indringing van vocht en vuil. Je kunt kiezen om hier een gevelplint van natuursteen te laten plaatsen maar de gevel kan ook afgewerkt worden met een waterkerende sokkelpleister eventueel in combinatie met een granietkorrel.

Dat laatste is goedkoper dan een massieve plint van natuursteen. Voor een gevelplint van Arduin betaal je ongeveer 75 tot 85 euro per lopende meter.

 

Reinigen van crepi-gevels

Een crepi gevel kan goed gereinigd worden maar de wijze waarop dat gebeurt is niet eenduidig. Een minerale crepi mag je bijvoorbeeld niet zomaar schoonspuiten met een hogedrukspuit. De kans is immers groot dat je het oppervlak gaat beschadigen en dat het pleisterwerk los gaat komen. Bij een siliconen gebonden pleister is dat weer een ander verhaal, deze kan in de regel wel mechanisch gereinigd worden maar de druk van het water mag zeker niet te hoog zijn.

Professionele gevelreinigers kunnen kiezen uit een breed scala aan reinigingsproducten waarvan sommige biologisch afbreekbaar. Welk product het meest geschikt is voor de gevel hangt af van het type pleister en de aard van de vervuiling. Het beste laat je het reinigen van de gevel over aan een gevelreiniger. Je krijgt dan garantie op het resultaat en weet dan zeker dat de ondergrond niet beschadigd wordt.

 

Nabehandeling met hydrofuge

Ook crepi kan geïmpregneerd worden met een vochtwerend middel. Dit noemt men ook wel hydrofuge. Hydrofuge houdt in dat de gevel van de woning wordt ingespoten met een waterafstotend middel. Dit middel dringt diep door in de poriën van het pleisterwerk waarna het goed beschermd is tegen indringing van vocht. Tevens zullen mossen, algen en vuil minder snel gaan hechten aan het oppervlak en zal het pleisterwerk langer schoon blijven. De gevel is na behandeling ongeveer vijf tot acht jaar beschermd. Hierna moet de behandeling herhaald worden.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers