Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Crepi muur

Wil je je gevel renoveren en isoleren tegelijk? Zoek je naar een stijlvolle, moderne gevelbekleding voor je nieuwbouw? Of wil je de muren van je badkamer of keuken afwerken met een vochtwerende pleister? In al die gevallen is een crepi muur een uitstekende keuze. Alles over de voordelen, gemiddelde kosten en uitvoeringen van zo’n duurzame gevelpleister lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen van een  crepi muur
Welke mogelijke uitvoeringen?
Muur in crepi: prijs per m²
Hoe crepi muur herstellen?
Mogelijke alternatieven
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

Wat is crepi precies?

Crepi staat ook bekend als een gevel- of sierpleister. Zo’n bepleistering is vooral geschikt voor buitenmuren, maar ook een crepi binnenmuur is zeker mogelijk. Vooral dan in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken. Er bestaan 2 grote soorten crepi, elk met hun eigen kenmerken, prijs en toepassingsmogelijkheden:

  • Minerale crepi muur: deze gevelpleister bestaat enkel uit natuurlijke bestanddelen als kalk, zand, cement en water. Een vakspecialist brengt zo’n pleister in 1 dikkere laag aan op je buitenmuur. Minerale crepi is vooral geschikt om oude, beschadigde gevels te renoveren.
  • Siliconen crepi muur: dit type crepi bestaat uit kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Zo’n synthetische pleister is dunner en ook elastischer dan een minerale crepi. Siliconen crepi is vooral geschikt om buitengevelisolatie budgetvriendelijk af te werken.

Wil je je muur bezetten met crepi? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij meerdere gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt. Zo maak je de juiste keuzes op maat van je woning, wensen en budget. Ontvang gratis advies op maat van meerdere vakspecialisten!

muur in crepi

 

Voordelen van een crepi muur

Crepi muren zie je heel vaak in het straatbeeld en dat is natuurlijk geen toeval. Zo’n bepleistering is een gevelafwerking die zowel decoratief, beschermend, duurzaam als veelzijdig is. We zetten de belangrijkste voordelen van zo’n sierpleister kort op een rij:

  • Waterafstotend en dampopen: een crepi muur is waterkerend, waardoor je gevel optimaal beschermd is tegen vocht. Daarnaast is een gevelpleister ook een ademend, dampopen materiaal. Eventueel vocht in de gevel kan dus ontsnappen en ook zo voorkom je doeltreffend eventuele vochtproblemen.
  • Beschikbaar in vele uitvoeringen: er is een crepi voor elke woning. Door het brede spectrum aan kleuren, structuren en afwerkingen kan je een sierpleister op maat laten samenstellen door je gekozen vakspecialist. Verder lees je meer over de mogelijkheden bij crepi muren.
  • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding: crepi is zowel erg duurzaam als budgetvriendelijk (in vergelijking met andere gevelbekledingen). Daardoor ben je met zo’n gevelbepleistering zeker van de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding voor jouw project.
  • Ideale afwerking voor gevelisolatie: is het niet mogelijk om je spouwmuur te isoleren? Dan kan je ook je buitenmuur isoleren langs de buitenkant. Bij die methode is een siliconen crepi een ideale afwerking. Zo’n sierpleister is namelijk dun, stevig en elastisch. Daardoor is de kans op scheurtjes zo goed als nihil.
  • Dunne afwerkingslaag: een laag minerale crepi is slechts 12 à 15 mm dik en bij siliconen crepi gaat het om slechts 2 à 8 mm. Op die manier verlies je met crepi muren dus amper ruimte aan de buitenkant van je woning. Dat kan erg belangrijk zijn, bv. als je huis grenst aan het voetpad.

 

Crepi muur: mogelijke uitvoeringen

Eén van de grote troeven van crepi muren is de brede waaier aan mogelijkheden. Sowieso vind je dus een gevelpleister die perfect past bij jouw woning en je persoonlijke smaak. Je kan namelijk tal van keuzes maken op vlak van…

 

1. Kleuren

Laat je je gevel bepleisteren? Dan kan je kiezen uit honderden tinten. Je ziet witte, zwarte of grijze crepi muren, maar je hoeft je zeker niet te beperken tot die populaire kleuren. Bovendien heb je zelfs binnen bepaalde kleuren nog vele varianten. Denk bv. aan een standaard lichtgrijze crepi of een authentieke betonlook crepi. Ga dus zeker na met je vakspecialist welke crepi kleuren het meest geschikt zijn voor jouw woning.

 

2. Structuren

Ook qua structuur van je muur in crepi kan je verschillende kanten uit. Je kan de crepi bv. laten afwerken met een gladpleister voor een elegante uitstraling. Daarnaast is ook een ruwere, grove oppervlaktestructuur mogelijk als een robuustere look meer jouw gading is. Of wat dacht je van een gladdere structuur met ruwere accenten op bepaalde plaatsen?

 

3. Afwerkingen

Na het aanbrengen van de gevelpleister kan de gevelwerker je buitenmuur nog verder afwerken naargelang jouw wensen. Wil je een zo egaal mogelijke uitstraling? Dan kan hij de crepi muur nog verder opschuren. Maar het is ook mogelijk om een bepaald patroon in je buitengevel te laten aanbrengen met een truweel, zachte rolborstel, …

 

Welke crepi muren zijn het meest geschikt voor mijn woning?

Eerst en vooral is het belangrijk om het meest aangewezen type crepi voor jouw project te kiezen. Heb jij bv. meer baat bij een minerale crepi of bij een pleister op basis van kunsthars? Als die knoop is doorgehakt, kan je samen met je vakspecialist een pleister op maat samenstellen met een tint, korrelgrootte, … naar keuze. Ook de uiteindelijke afwerking bespreek je dan met je gekozen gevelwerker.

Voorstellen op maat ontvangen? Je kan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij gevelwerkers in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Muur in crepi: prijs per m²

Hoeveel je muur bezetten met crepi precies kost? Die gemiddelde kostprijs per m² hangt vooral af van de gekozen uitvoering, de oppervlakte van je muur, de moeilijkheidsgraad van de werken, … En natuurlijk speelt ook de keuze voor een eventuele laag gevelisolatie een rol. De richtprijzen op een rij:

    • Crepi muur (excl. gevelisolatie): 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
    • Crepi muur (incl. gevelisolatie): 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Een totaalprijs voor jouw gevel? Dan vraag je best meerdere offertes aan bij gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun prijzen vergelijken, maar ook hun aanbod aan sierpleisters, hun adviezen, hun uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

muur crepi

 

Hoe crepi muur herstellen?

Werk je samen met een ervaren gevelspecialist die enkel kwaliteitscrepi gebruikt? Dan is de kans op scheurtjes of barsten minimaal. Zeker als je kiest voor een elastische siliconen sierpleister. Ontstaan er in de loop der jaren toch kleine scheurtjes? Dan kan je je crepi muur herstellen op 2 manieren, afhankelijk van de ernst van de schade:

  1. Kleine scheurtjes = crepi muur herstellen: je vakspecialist vult deze scheurtjes op met een speciale buitenvuller. Daarna schildert hij je muur in crepi met een vochtwerende verf. Wil je daarboven nog een vochtwerende coating laten aanbrengen? Dan kan je ook nog kiezen voor een extra hydrofuge.
  2. Grote scheuren = crepi muur vernieuwen: komen er stukken crepi los? Of vallen de scheuren niet te herstellen met een pasta? Dan zal de gevelwerker eerder je crepi muur vernieuwen. Dan verwijdert hij de oude laag pleister, isoleert je gevel eventueel en brengt daarna nieuwe crepi aan.

Advies op maat  voor jouw gevel? Als jouw crepi muren schade vertonen, kan je altijd terecht bij een gespecialiseerde gevelwerker in je buurt. Die analyseert je gevel en stelt dan de meest aangewezen oplossing voor. Kom gratis in contact met meerdere gevelspecialisten!

 

Mogelijke alternatieven voor crepi muren

Wil je een nieuwe uitstraling voor je gevel? Of laat je je gevel isoleren langs buiten en zoek je de meest geschikte afwerking? Naast een crepi muur kan je ook nog kiezen voor tal van andere gevelafwerkingen. Een kleine greep uit het aanbod:

  • Spuitkurk: deze gevelafwerking is een mengsel van kurkkorrels, hars, oliën en pigmenten. Spuitkurk is nog vlotter te plaatsen dan crepi, maar het is geen goede afwerkingslaag voor buitengevelisolatie. Bovendien mag je gevel ook geen oneffenheden bevatten.
  • Steenstrips: hou je van de authentieke stijl van gevelstenen? Dan zijn steenstrips een goed alternatief voor crepi. Het gaat om op maat gezaagde, dunne bakstenen die een vakspecialist tegen je buitenmuur of je gevelisolatie verlijmt. Let op: steenstrips zijn wel duurder dan crepi muren.
  • Houten gevelbekleding: naast crepi kan je je gevel ook bezetten met hout. Je kan kiezen voor diverse hardhoutsoorten of voor thermisch behandeld hout dat geschikt is voor buitentoepassingen. Ook hout kan je net als een sierpleister vlot combineren met gevelisolatie.
  • Gevelplaten: deze term dekt een brede lading. Het kan gaan om duurdere metalen platen (bv. aluminium of zink), maar ook om budgetvriendelijke sidings in PVC. Alles hangt natuurlijk af van jouw voorkeuren qua stijl en je beschikbare budget.

 

Welke gevelafwerking kies ik het best?

Dreig je tussen de bomen het bos niet meer te zien? Dan neem je best contact op met meerdere gevelwerkers om een goed beeld te krijgen van de mogelijke materialen en hun kenmerken, prijzen, … Door je goed te laten informeren, kan je heldere en weloverwogen keuzes maken.

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? We brengen je graag in contact met meerdere gevelspecialisten in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers